Dow Spikes Midday, докато анкетите на Quinnipiac показват, че Байдън държи силна преднина

  • Dow Jones събира 340 точки в четвъртък.
  • Силният американски БВП спомогна за повишаване на настроенията на инвеститорите.
  • Dow биковете се разболяха по обяд след силен кръг от анкети за кандидата Джо Байдън.

се върна в четвъртък, тъй като инвеститорите купиха потъването в Dow Jones след първоначални искания за безработица и прогнози за БВП за третото тримесечие. Сега биковете на Дау трябва да гледат напред към изборите, където днешното допитване от университета Куинипиак показа силна преднина за Джо Байдън.

Dow Rises за силните САЩ Данни, слабо проучване на Тръмп

Dow Jones беше най-слабият от трите основни индекса на фондовия пазар в САЩ, тъй като Nasdaq събра над 2% и S&P 500 е нараснал с 1,9%.

Dow Jones скочи с над 300 точки, докато инвеститорите купиха дип в четвъртък. | Източник: Yahoo Finance

Данните за САЩ като цяло бяха положителни, тъй като БВП за третото тримесечие беше по-добър от прогноза при 33,1%. Това имаше малък ефект върху фондовия пазар, тъй като широко се очакваше силно тримесечие. По-голямата част от удара е причинена от драстично подобрени потребителски разходи, тъй като държавните пари са накарали повече от 50% от безработните да се радват на по-високи заплати, отколкото когато нает .

Гледайте видеото по-долу за реакция на анализатор към записа Отскачане на БВП:

Надеждите за по-изкуствена намеса в икономиката са морковът, който влачи бикове Dow от известно време . И все пак, с преговорите за стимулиране, които по същество са задържани до изборите, тази подкрепа отпада. Въздействието на коронавируса върху глобалната активност започва да тежи по-силно върху запасите сега, след като САЩ не зареждат своята фискална базука скоро.

Първоначални искания за безработица бяха по-добри от прогнозите, но продължаващите цифри показват бавния характер на възстановяването на работните места.

Икономистът Джеймс Найтли от ING вече очаква Q4, където е много по-малко оптимистични относно потенциала за растеж. Найтли предупреждава срещу възможността за отрицателно отчитане в Q4 ако икономиката се върне в блокиране:

Продължаваме да чуваме обнадеждаващи думи относно перспективата за одобрена ваксина Covid-19 през следващите месеци, но сроковете за въвеждане на програма за ваксинация означават връщане към нормите на поведение на потребителите преди Covid. далеч. Предвид потенциалното въздействие върху здравето и икономиката от скока в европейски стил в Ковид и перспективата за по-слаб растеж на доходите, рисковете все повече се изкривяват до ръст на БВП под 2% за четвъртото тримесечие на 2020 г. Ако през декември бъдат въведени агресивни мерки за ограничаване бъдете отрицателни.

БВП на САЩ счупи рекорди през Q3, но може ли възстановяването да продължи без повече стимули? | Източник: Помислете ING

Въпреки някои очевидни избори тревогите на пазара, инвеститорите все още изглеждат оптимисти, че на 3 ноември е възможна синя вълна . Байдън продължава да анкетира добре, но няма да отнеме много стесняване на полето, за да изтласка Тръмп обратно в няколко критични състояния. Анкета за Quinnipiac дойде днес, демонстрирайки ясна преднина за бившия вицепрезидент.

Гледайте видеото по-долу за последните актуализации на президентската надпревара през 2020 г.

Dow 30 запаса: Apple води пред печалба

В нестабилен ден в Dow 30 , акциите на Apple засилиха индекса с над 4% печалба преди печалбите. Сътрудникът на технологичния гигант Microsoft се повиши с 1,5%, след като се възстанови от грубото представяне в сряда.

)

Най-тежката акция на Dow Jones, UnitedHealth, се търгуваше на фиксиран пазар, докато Disney и Caterpillar събраха над 2%.

Прочети още