Dow Falls Again, на път за най-лошия месец от март Covid Meltdown

  • Индустриалната средна стойност на Dow Jones намаля в петък с 128 пункта.
  • Апетитът за риск намалява преди следващия президентските избори от седмица, Dow е на път за най-лошия месец от март.
  • Делата на Covid-19 в САЩ са 89 000 за един ден, нов рекорд.

Dow и по-широкият пазар на акции в САЩ спаднаха в петък, тъй като предизборните тревоги и смесените корпоративни печалби претегляха настроението на инвеститорите.

Dow, S&P 500, Nasdaq Decline

Всички основни индекси на Уолстрийт се търгуваха по-ниско в петък, отразяващ мрачен предпазарен пазар за американски фючърси на акции. Dow Jones Industrial Average падна с цели 128 пункта и беше на път за най-лошия месец от март .

Dow Jones Industrial Average спадна в петък. Индексът на сините чипове намалява с повече от 4% през октомври. | Диаграма: Yahoo Finance

Широкият индекс S&P 500 за акции с голяма капитализация спадна с 0,4%, докато технологичният Nasdaq Composite Index падна 0.8%.

Мярка за подразбираща се волатилност, известна като CBOE VIX, се търгуваше относително равно в петък след нараства до четиримесечни върхове по-рано през седмицата . В момента т. Нар. „Индекс на страх“ се движи в средата на 37-та скала от 1-100, където 20 представлява средната стойност в историята.

Апетитът за риск отслабва преди изборите

Акционерните пазари са подложени на нов натиск върху продажбите в навечерието на президентските избори следващата седмица. Инвеститорите, надяващи се на ясен резултат от изборите на 3 ноември, видяха президентът Тръмп да намали разликата с Джо Байдън в последните анкети , повишавайки възможността за оспорвани избори. Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как сравнението на изборите за 2020 г. се сравнява с цикъла от 2016 г .:

Апетитът за риск намалява в очакване на изборите и на фона на нарастващия Covid-19 случаи по целия свят. Жан-Франсоа Парен от Credit Agricole CIB каза на клиентите :

Нашият краткосрочен показател за апетит за риск е твърдо на отрицателна територия … Корекцията на рисковите цени на активите към по-слабата епидемия и икономическите перспективи може да продължи, което не е окуражаващо за цените на рисковите активи през следващите дни, особено предвид несигурността по отношение на изборите в САЩ.

Американската икономика се възстанови през третото тримесечие, но възраждането на случаите на вируси поражда опасения относно допълнителни блокировки. Повече от 89 000 нови инфекции бяха съобщени в четвъртък , нов запис.

Корпоративни печалби на фокус

Софтуерен гигант Microsoft отчете по-добри от очакваните приходи тази седмица , въпреки че поредица от смесени корпоративни резултати поставя Wall Street на път за най-лошото си тримесечие от поне 2008 г.

Въпреки че корпоративните печалби са предимно по-добри от очакваното, няколко индустрии отчитат жесток спад през годината. | Диаграма: FactSet

Сред 63-те отрасли на S&P 500, 44 отчитат спад на печалбата за годината през третото тримесечие. Най-силно пострадаха авиокомпаниите, които спаднаха с 313% като индустрия. Хотелите, ресторантите и свободното време са намалели с 133% спрямо предходната година, според данните на FactSet.

Прочети още