Dow гмурка 400 точки, тъй като Уолстрийт става нервен около 3 ноември

  • Dow Jones спадна с над 400 пункта в петък.
  • Американските акции паднаха рязко, след като сезонът на печалбите смаза големите технологии.
  • Nadex вярва, че биковете на Dow трябва да подкрепят Доналд Тръмп.

Dow Jones отново се отказа Петък, тъй като печалбите смачкаха акциите на Apple и Boeing. Изборите на избори се увеличават, като някои инвеститори започват да се питат колко всъщност ще бъде президентството на Джо Байдън.

Dow Jones Falls as Big Tech Crumbles Post-Earnings

И трите основни американски индекса на фондовия пазар бяха на червено в петък, като Nasdaq спадна с 3%, а S&P 500 падат 2%. Dow беше най-добре представящият се индекс, макар че и той бе над 400 пункта.

Dow Jones падна с повече от 400 точки, за да приключи седмицата. | Източник: Yahoo Finance

В икономическите данни потребителските настроения на Мичиган и основният PCE бяха на палубата . Потребителските настроения демонстрираха леко подобрение спрямо миналия месец, докато PCE (предпочитаният индикатор за инфлацията на Фед) занижава прогнозите на 1,5% годишно.

Въпреки че в крайна сметка беше голяма технологична кървава баня, която смачка американския фондов пазар в петък, липса на фискален стимул и нарастващите случаи на коронавирус продължават да тежат. Нов максимум за всички времена в ежедневните случаи показва, че се изгражда „трета вълна“. С нарастването на хоспитализациите инвеститорите се притесняват от поредната вълна на блокиране.

Вижте видеото по-долу за най-новото за пандемията в САЩ.

Скорошна статия за NPR посочва, че градове като Тампа, Бирмингам и Ню Йорк изчерпват капацитета си за интензивно лечение поради нарастването на хоспитализациите.

Nadex: Тръмп все още може да бъде пазарът – Приятелски кандидат

Президентските избори в САЩ продължават да се сближават, като инвеститорите продължават да обсъждат въздействието на победата на Тръмп или Байдън. В битката за по-ниски данъци и повече смущения (Тръмп) срещу по-високи данъци и по-добри условия на глобална търговия (Байдън), мнозинството на Уолстрийт предпочита демократичната мащаб като най-благоприятния за пазара резултат . С включен фискален кран, биковете Dow биха се насладили на шанса за повече пари за Covid-19.

Вижте видеото по-долу за най-новите избори за гласуване .

В противен случай вземете, Травис Макги, главен търговски директор Служител в Nadex вярва, че победата на Тръмп е най-вероятният резултат. Той каза на CCN.com:

Президентът Тръмп вярва в по-ниски данъци и по-малко регулиране. Джо Байдън вярва в по-високите данъци и по-голяма регулация. Като цяло пазарите като S&P 500 и Dow – т.е. по-широките индекси на собствения капитал – обичат по-нисък данък и по-ниска регулационна среда. Така че, ако Джо Байдън спечели, тези пазари могат да се придвижат по-надолу. Ако президентът Тръмп спечели, тези пазари могат да се движат по-нагоре.

Dow 30 запаса: Apple и Boeing смачкани печалби след публикуване

Това беше още един груб ден в Dow 30 , тъй като бяха забелязани значителни загуби след потъването на печалбите в четвъртък. Apple падна с огромните 6%, след като отчете по-добри от очакваните печалби, като инвеститорите изглеждаха наказване на запасите от APPL за спад в продажбите на iPhone .

Гледайте видеото по-долу за поемането на Джим Креймър кои технологични гиганти да купуват и кои да продават след печалба.

Друг член на Dow се навива след по-добър от прогнозния отчет за приходите беше Boeing, който падна с 4%. Компанията продължава да изгаря пари с тревожни темпове, тъй като дългът продължава да се трупа за огромен космически гигант. 2%, тъй като компанията обяви, че повишава тримесечния си дивидент. Caterpillar Inc. беше единствената друга акция на Dow, която прекарва много време на зелено, с печалба от 0,3%.

Прочети още