След новите зелени коридори за пенсионерите: Скандали пред магазините

© БНТ

Зелените коридори на пенсионерите се пресякоха с интересите на младите и работещите в почивния днешен ден. Новите часове за пазаруване предизвикаха нови спорове. Доволни и недоволни, разбрали и неразбрали в цялата страна. На места се стигна до струпване на хора и скандали.

От днес влизат новите рестрикции за часовете, в които възрастните хора имат право да пазаруват. Те могат да пазаруват през целия ден, а ограничението е за по-младите. Часовете са от 13:30 до 16:30 – това е коридорът за възрастните хора, в който не се допускат хора под 65-годишна възраст.

За аптеките трябва да бъдат организирани два коридора – те са сутрин от 8 до 10 часа и следобед от 13:30 до 16:30. Така работата на аптеките само за възрастни хора е 5 часа, което е голяма част от работното време на аптеките.

Пенсионерите са доволни от новата заповед, защото могат да пазаруват през цялото време, но не и младите, които се чувстват с нарушени права и нарушена свобода, защото имат голямо ограничение – цели 3 часа.

До 16:30 часа столичен магазин от голяма търговска верига беше празен, а пред него имаше опашка от клиенти под 65-годишна възраст.

Вижте във видеото на колегите от БНТ как премина пазаруването в днешния почивен ден.

Прочети още