Сашо Тунчев: Все още не мога да го осмисля!

© Plovdiv24.bg

Александър Тунчев е новият старши треньор на Локомотив (Пловдив). Новината беше съобщена по-рано днес от пловдивския клуб, а в щаба на младия специалист влизат Георги Илиев (помощник-треньор), Стоян Колев (треньор на вратарите), както и новото име в щаба – Йордан Юруков, който ще изпълнява функции на помощник-треньор. Тунчев сподели първите си впечатления начело на „черно-белите“.

Здравейте, г-н Тунчев! Първо поздравления за Вашето повишение в старши треньор на Локомотив. Как приехте новината, че заменяте Бруно Акрапович? В щаба Ви има и ново име – Данчо Юруков. Как се стигна до неговото назначаване?

– Благодаря ви първо. Бях изненадан след новината, че Бруно заминава за ЦСКА. Разбира се, не само аз, а и всички останали. Все още не мога да го осмисля, но както каза нашият президент – няма незаменими хора. Аз и моят екип ще опитаме да направим най-доброто, за да може Локомотив да продължи по пътя, по който върви до момента. Колкото до Данчо Юруков, с оглед ситуацията, че ми остана само един помощник в лицето на Георги Илиев, попитах дали мога да взема още един човек и ми разрешиха.

Имаше ли някакви индикации, че Бруно Акрапович обмисля да напусне Локомотив, за да поеме ЦСКА-София и даде ли Ви някакъв съвет?

– Не е имало индикации, че Бруно ще поеме ЦСКА. Аз поне не виждах такива индикации. Така се заговори, че и преди е имало разговори с него, но до нас не е стигала такава информация. Не ми е давал съвет. Не успяхме да разговаряме. Ние бяхме в почивка, а той замина по-рано в София. Не сме имали разговори.

Логично е да Ви попитам дали обмисляте да променяте нещо в играта на отбора? Нов треньор с нови идеи…

– На този момент не мисля, че трябва да се променя коренно нещо. Това ще отнеме доста време, а аз не мисля, че точно сега е моментът за промяна. Разбира се, имам си някои неща, които ги виждам. Ще се опитам да попроменя нещо, но минимално. На този етап не смятам да правя каквито и да е коренни промени. 

Какви са амбициите Ви като старши треньор на Локомотив?

– Амбициите ми са да продължим това представяне, което Локомотив има до момента. Да успеем да затвърдим това място, в което се намира до момента. На този етап няма футболисти, които съм набелязал. Има едно момче, което е на проби и ще преценим неговите качества. Оттам нататък ще работим по селекцията.

В петък Ви предстои контрола с Берое…

– Сега очаквам да направим една добра проверка с оглед на това, че нямахме мач. Знаете много добре, че отборът на Левски имаше доста болни. Ще опитаме да направим една добра проверка и да се подготвим за следващия мач.

Интервюто е на Sportal.bg

Прочети още