Огнище на COVID-19 в социален дом в Твърдица

34 положителни проби за COVID-19 са отчетени през последното денонощия в социалния дом в Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

31 от инфектираните лица са от персонала, останалите 3 са потребители, които са били контактни на по-рано установените два случая сред служителите.

Лечението на заболелите потребители ще се осъществи на място, под наблюдението на лекарски екипи. Под домашна карантина са болните от персонала.  

Вече е създадена организация за изследване на всички домуващи и се очаква да бъдат обявени резултатите от PCR-тестове на персонала, съобщават още от Областния кризисен щаб.

Социалното заведение обхваща две структури – дом за мъже с умствена изостаналост и дом за мъже с психични разстройства. Общият брой на потребителите е 220. За тях се грижат над 100 души медицински и немедицински персонал.

Още 22-ма жители на областта, повечето от община Сливен, са диагностицирани през последното денонощие. Няма починали.

Към момента активните случаи са 500. В община Сливен са 317, като 270 тях са в града, останалите – в 18 села. В община Нова Загора – 129, като 72 са в града, останалите – в 16 села. В община Твърдица – 38 – 15 в града, останалите – в 5 населени места. В община Котел – 16, като 4 са в града, останалите – в 4 села. 

В големите болници ще бъдат разкрити по 200 легла за ковид-19

Рекорден скок на ковид-19 в България, много починали

Николова: Болните от COVID-19 в хотели, а не в полеви болници

Пулмолог: Дори с минимални оплаквания – вероятно имате COVID-19

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Източник: БНР nova.bg    

Прочети още