Любими групи от 90-те, които всички слушаха

К аква музика обичате да слушате? Рок, поп, джаз? Каквито и да са предпочитанията ви, вероятно повечето от вас ще изберат да си пуснат някоя класика, отколкото песен, излязла през последните години. 

Дали това се дължи на носталгия, или в миналото наистина музиката е била по-добра? Всичко е въпрос на вкус. А от канала Top of the tops във Vbox представят кои са групите на 90-те години, които всички слушаха. 

NSYNC 

Групата не съществува особено дълго, но доста повлиява на публиката. NSYNC е сформирана през 1995 г. с членове Джъстин Тимбърлейк, Джей Си Чейс, Крис Къркпатрик, Джоуи Фатоне и Ланс Бас. Момчетата издават своя едноименен дебютен албум през 1997 г. и постигат незабавен успех.

Вторият им албум е дори по-добър от първия, като през първата седмица от издаването му са продадени 2,4 милиона копия. За съжаление групата се разпада през 2002 г. и въпреки че се прегрупира няколко пъти, за да направи няколко концерта, момчетата повече не издават нов албум.

Oasis

Групата на братя Галахър е много успешна през 90-те години и въпреки че, както повечето хора знаят, нещата завършват зле, те оказват голямо влияние върху поп музиката. Групата се състои от Ноел и Лиъм Галахър, Пол Артърс, Пол Макгигън и Тони Маккарол.

Първият им албум „Определено, може би“ е издаден през 1994 г. и е номер 1 през първата седмица. Това е впечатляващо само по себе си, но следващият албум, издаден през 1995г. с хитове като Don’t Look Back In Anger и Wonderwall, се превръща в едно от най-важните събития за тяхната кариера. 

Nirvana

Групата определя стила на едно поколение. Създадена през 1987 г. от Кърт Кобейн и Крист Новоселич, дуото изпробва много барабанисти, преди да открие Дейв Грол през 1990 г. 

С техния хит Smells Like Teen Spirit, който все още е много популярна песен, Nirvana оглавява класациите. Групата се разпада с внезапната смърт на Кърт Кобейн през 1994 г.

Кои са останалите групи – вижте във видеото. 

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Прочети още