Какво ще се случи с лечението на малката Цвети след кражбата на кутия с дарения

М иналата седмица мъж отмъкна от магазин във Враца кутия с дарения, събирани за 4-годишно дете. Парите заделяли и клиентите, и персоналът, за да помогнат на болно момиченце да замине на лечение в чужбина.

Откраднаха кутия с дарения за болно дете във Враца

Случилото се трогна редица граждани, които изразиха своята съпричастност към семейството на малката Цвети.

„Човекът, откраднал кутията с даренията за горкото дете, е извършил едно истинско безобразие. Грях!“, „Моля да ме свържете със семейството на детето. Искам да помогна“. Това са само малка част от реакциите след излъчването на репортажа в ефира на NOVA.

За здравословния проблем на Цвети, родителите ѝ разбират малко след раждането ѝ.

„Още на първия месец осъзнахме, че детенцето има проблем. След изследване се оказа, че Цвети има множество кисти в мозъка, вследствие на задушаване от раждането“, обясни майката на Цвети Галина Величкова.

Откраднаха кутия с дарения за болно дете във Варна

През първите девет месеца опитали да я лекуват у нас, но след като не виждали подобрение, тръгнали в чужбина и така вече повече от 2 години. 

Сега Цвети е с шини, с които успява да движи лявото си краче. Ако родителите и лекарите обаче не успеят да се справят и дясното порасне по-бързо, гръбначният стълб ще се изкриви и това ще застраши живота на детето.

„Борим се да направим, каквото можем за нея. Трудно е, но няма да се отказваме. Нали все пак е за Цвети, за нейно добро – да продължава с рехабилитацията, лека-полека да напредваме“, казва бащата да момиченцето Данаил.

Семейството обаче е изправено пред ново препятствие.

Ограниченията заради коронавируса отлагат със седмица пътуването на детето за лечение в клиника в Гърция.

Нагла кражба на дарения за болно дете

В кварталното магазинче пък отново се включват в неравната битка със заболяването. Поставили са нова кутия за дарения, която се надяват този път никой да не открадне.

Извършителят на първата кражба вече е установен и ще понесе наказанието си.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Прочети още