Заемите на бизнеса в САЩ за капиталови инвестиции се свиват с 9% през октомври

Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Заемите на американските компании за капиталови инвестиции се понижават с 9% през октомври на годишна база, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данните на Асоциацията за лизинг и финансиране на оборудване (ELFA). 

Компаниите в САЩ са подписали договори за нови заеми, лизинги и кредитни линии в размер на 9,2 млрд. долара  през миналия месец. Заемите през октомври са нараснали с 6% спрямо предходния месец.

„Индустрията за финансиране на капиталовите инвестиции показва устойчивост в условията на влошаваща се пандемия и нестабилното икономическо представяне в САЩ“, посочва главният изпълнителен директор на ELFA Ралф Пета.

Базираната във Вашингтон ELFA, която оценява икономическа активност във финансовия сектор на стойност почти 1 трлн. долара, заяви, че одобренията за кредити са паднали до 72,3% през октомври от 72,9% за септември.

Месечният индекс на Фондацията за лизинг и финансиране на оборудването към ELFA, измерващ доверието се покачва до 56,1 пункта през ноември от 55 пункта през изминалия месец.

Прочети още