Германия: Турция заблуждава за ковид-19

Турция не включва в официалната си статистика безсимптомните случаи

6 ноември 2020, 22:27, oбновена в 22:37

Източник:
БГНЕС

Г ерманското правителство критикува Турция за метода на отразяване на случаите на коронавируса.

Говорителят на германското външно министерство заяви пред „Шпигел“, че към Анкара е било отправено искане чрез устна нота, да се придържа към международните стандарти за медицинска отчетност.

Турция не включва в официалната си статистика инфектираните лица, които са тествани положително, но нямат симптоми на заболяването. Това противоречи на нормите на Световната здравна организация.

Нов пик на COVID-19 в Турция, затягат мерките

Две седмици след предаването на нотата на Анкара служител на германското външно министерство отново е изказал безпокойствата на Берлин пред турския посланик в Германия. Той е изтъкнал, че няма промяна в начина на отчитане на заразените в Турция и е подчертал, че така е невъзможно да се направи надеждна преценка на реалния брои на случаите на коронавирус в страната.

Германското правителство съобщи, че от 9 ноември влиза в сила предупреждение за пътуването на германски граждани на територията на цяла Турция.

Страх и бедност, пандемията удря Турция

Според днешните данни, изнесени от турските власти, новозаразените в страната през изминалото денонощие са 2 436, като са направени 145 241 теста.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Прочети още