Ало измамници със схема и за лечението на коронавирус

Т елефонните измамници вкараха в схемите си и лечението на коронавирус с кръвна плазма. Това съобщават от областната дирекция на МВР в Русе. 

Прокуратурата с кампания за даряване на кръвна плазма

Случаят е отпреди ден. 81-годишна жена от русенското село Караманово била заблудена, че дъщеря ѝ е болна от коронавирус и има нужда от закупуване на плазма от Румъния на стойност 10 000 лева.

Защо има недостиг на лекарства в аптеките

Гласът по телефона се представил за доктор от болницата в Свищов. Той обяснил, че ще изпрати човек да вземе парите от нея.

Жената приготвила 4900 лева. По указание на мнимия лекар опаковала парите във вестници и в тениска, след което ги поставила в чанта. Пред дома ѝ спрял автомобил, шофиран от неин познат, който взел пратката. 

Лекарите от ВМА откриха важен детайл за ковид-19

Преди това водачът на колата бил заблуден, че разговаря по телефона с личния си лекар от русенското село Караманово.

Последният го помолил да отиде до дома на жената, за да вземе пакет. Псевдолекарят му казал да не отваря пратката, тъй като в нея имало спринцовки, от които може да се зарази. 

Черен COVID-19 рекорд! Над 100 починали само за денонощие у нас

Мъжът трябвало да занесе пакета до русенското село Копривец и да го предаде на тамошния лекар. При пристигането си в населеното място получил ново телефонно обаждане. Обяснено му било, че лекарят на Копривец отсъства и трябва да остави чантата до табелата в края на селото.

Защо в най-гъсто населения регион на света COVID-19 е под контрол

Правителството прие нови мерки срещу COVID-19

Тогава измаменият шофьор се усъмнил и предал парите в полицейското управление в град Бяла. 

По случая се води разследване.

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

Прочети още